Co se očekává od mladých, dospívajících, lidí? Tuto otázku si položily dva bratři - dvojčata Alex a Brett Harrisovi. Sami říkají, že se od teenagerů neočekávají velké věci. Neočekává se od nich, že budou schopni vést kampaně, organizovat větší akce anebo zkrátka dělat těžké věci. A ti, kteří těžké věci už dělají jsou ve společnosti "nadprůměrní". Tito dva bratři chtějí, aby se tento "nadprůměr" stal standartem, a proto založili hnutí zvané Rebeluce (The Rebelution).

Alex a Brett Harrisovi (zdroj obrázku)


Autoři povzbuzují mladé lidi, teenagery, aby se neubírali lehkou cestou, tedy, aby životem neproplouvali jen tak, ale aby vstali a odhodlali se přijmout zodpovědnost za svůj život a aktivně využívali čas a hřivny, které jsou jim svěřeny.

Kniha je plná příběhů, kdy se teenageři rozhodli vykročit proti proudu společnosti a ze své vlastní iniciativy začali dělat těžké věci, začali se angažovat ve veřejném životě a stali se hybateli sociálního a politického dění.

Zároveň autoři poukazují na duchovní život teenagerů a chtějí čtenáři říct, aby se nabáli "praštit do toho" s Kristem, aby spolu s Ním vykročili ze své "bezpečné zóny" a nebáli se vyjít na cestu dobrodružství.

Kniha má zároveň mnoho povzbuzení a tipů, jak se pustit do dělání těžkých věcí pro Boha a povzbuzení k vytrvalosti, která mladým mnohdy chybí.

DÄlat tÄžké vÄci

Alex & Brett Harrisovi
DĚLAT TĚŽKÉ VĚCI : Vzpoura teenagerů proti nízkým očekáváním;
Nakladatelství SAMUEL, 2012 (zdroj obrázku)